Meedoen

Red Pers is op zoek naar talentvolle eindredacteuren, beeldredacteuren, social mediaredacteuren, vormgevers, illustratoren en webdesigners. Ook bieden wij stageplekken aan. Scroll naar beneden voor de vacatures.

Red Pers streeft ernaar een afspiegeling van de samenleving te zijn. Daarom moedigen we jongeren met een biculturele achtergrond aan om zich aan te melden. Daarnaast is ervaring – voor de meeste functies – geen vereiste. We vinden het belangrijker dat je gepassioneerd en gemotiveerd bent. 

Voorlopig zoeken wij geen nieuwe schrijvers. We zoeken wel eindredacteurs, sociale mediaredacteurs en beeldredacteurs.
Als je toch een artikel voor ons wilt schrijven is het wellicht een optie om een gastartikel in te sturen, stuur daarvoor een mail naar insturen@redpers.nl.

De volgende posities zijn nu vacant:

 1. Kom jij onze enthousiaste eindredactie versterken? De eindredacteuren vormen de ruggengraat van de redactie, omdat zij onze talentvolle jongeren begeleiden bij maken van verhalen. Enige journalistieke ervaring is dus wel vereist voor de positie van eindredacteur. Menig (ex-)eindredacteuren van Red Pers zijn doorgestroomd naar media zoals NRC, De Volkskrant en NOS.
 2. Ook zoeken we naar talentvolle aanwinsten voor het team social media. Ons social mediateam is verantwoordelijk voor de uitstraling en het bereik van Red Pers. Binnen het social mediateam is er veel ruimte voor eigen inbreng, maar draag je ook een grote verantwoordelijkheid. In het social mediateam staan drie functies open:
  1. Chef PR: Als Chef PR denk je na over het vormgeven van het journalistieke merk Red Pers, maak je PR-strategieën en leid je het PR-team. Ervaring is wederom geen vereiste, maar we vinden het wel belangrijk dat je gepassioneerd bent over journalistiek en ideeën hebt over het bereiken van onze doelgroep. 
  2. Social mediaredacteur: Als social mediaredacteur ben jij verantwoordelijk voor de sociale media van Red Pers. Hoe gaan wij verder op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn? Misschien zit jij binnenkort bij ons achter de knoppen en breng je onze artikelen aan de man!
  3. Vormgever: Als vormgever denk je na over de uitstraling van onze website en social media. Je gaat aan de slag met social media templates, posters, online banners, en flyers. Hoe kunnen we Red Pers het best promoten? We zoeken creatieve jongeren met een oog voor detail.
 3. Tenslotte zijn we ook altijd op zoek naar beeldredacteuren, illustratoren en webdesigners.
  • Beeldredacteur: Als beeldredacteur ga je aan de slag om de artikelen van Red Pers van spraakmakende foto’s te voorzien en het artikel naar een hoger niveau te tillen. Heb je affiniteit met fotografie en ben je creatief ingesteld? Dan zoeken wij jou!
  • Illustrator: Elk artikel heeft beeldmateriaal nodig, maar niet voor elk artikel kan een geschikte foto worden gemaakt. Dat is waar de illustrator komt kijken. Als illustrator ben je creatief en vind je het leuk om verhalen te verrijken.
  • Webdesigner: De webdesigner houd zich bezig met onze website en zorgt ervoor dat deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook gebruiksvriendelijk is. 


Interesse?

Voor iedereen geldt dezelfde aanmeldingsprocedure: stuur een mailtje naar meedoen@redpers.nl met je CV, een korte motivatie en de door jou gewenste functie bij Red Pers. Eindredacteuren en schrijvers dienen daarnaast een zelf geschreven journalistiek artikel (nieuw en niet eerder gepubliceerd) van maximaal 500 woorden bij te voegen, bij voorkeur een nieuwsitem (geen wetenschappelijk artikel, opiniestuk, column of essay). Beeldredacteuren en illustratoren vragen we om een portfolio.  


Openstaande stagevacatures

Het verleden heeft ons geleerd dat bovenstaande functies ook prima als stage kunnen worden beschouwd (minimaal 10 tot maximaal 30 uur per week). Voorafgaand aan je stage stel je samen met je stagebegeleider een plan op waaraan je, tijdens een periode van minimaal drie maanden, gaat werken. Vooral een functie in het PR-team, als beeldredacteur, illustrator of webdesigner is geschikt als stage. 


Red Pers is volledig vrijwillig. We werken eraan om in de toekomst honoraria uit te kunnen keren voor bepaalde functies. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we sinds kort financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).