Meedoen

Red Pers is altijd op zoek naar enthousiaste journalisten in spe, eindredacteuren, beeldredacteuren, web-developers en PR-medewerkers in Amsterdam! Daarnaast bieden wij ook stageplekken aan. Scroll naar beneden voor de vacatures.

 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe schrijvers. Ben jij de journalist van de toekomst? Wil jij samen met andere gemotiveerde studenten samenwerken? Dan zoeken wij jou! Je kunt bij ons ervaring opdoen in het schrijven van artikelen in jouw interesse- en/of studiegebied. Ervaring is een pré, maar geen vereiste. Ambitie en inzet vinden wij belangrijker.

Kom jij onze enthousiaste eindredactie versterken? Zij vormt de ruggengraat van de redactie, omdat zij onze talentvolle studenten begeleiden bij het schrijven en hen zo opleiden tot de journalisten van de toekomst. Enige journalistieke ervaring is zodoende wel gewenst voor de positie van eindredacteur. Menig (ex-)eindredacteuren van Red Pers zijn doorgestroomd naar media zoals NRC, De Volkskrant en de NOS.

Ook zoeken we naar talentvolle beeldredacteuren, web-developers en aanwinsten voor ons PR-team! Ben jij goed met fotografie, WordPress of sociale media? Of word je onze nieuwe illustrator of vormgever Het kan allemaal bij Red Pers!


Interesse?

Voor bijna iedereen geldt dezelfde aanmeldingsprocedure: stuur een mailtje naar meedoen@redpers.nl met je CV, een korte motivatie en de door jou gewenste functie bij Red Pers. Eindredacteuren en schrijvers dienen daarnaast een zelfgeschreven journalistiek artikel (nieuw en niet eerder gepubliceerd) van maximaal 500 woorden bij te voegen, bij voorkeur een nieuwsitem (geen wetenschappelijk artikel, opiniestuk, column of essay).


Openstaande stagevacatures

Het verleden heeft ons geleerd dat deze functies prima als stage kunnen worden beschouwd (minimaal 10 tot maximaal 40 uur per week). Voorafgaand aan je stage stel je samen met je stagebegeleider een plan op waaraan je, tijdens een periode van minimaal drie maanden, gaat werken. Hieronder staat een lijst met de posities die op dit moment openstaan. Heb je interesse in één van deze functies? Mail dan naar meedoen@redpers.nl met je CV, relevante ervaring en een korte motivatie. Voor de posities in de eindredactie en reguliere redactie wordt ook verzocht om een door jou geschreven artikel van maximaal 500 woorden mee te sturen (geen wetenschappelijk artikel of essay).

PR-team
Ons PR-team is verantwoordelijk voor de uitstraling van Red Pers naar het publiek. Omdat zowel Red Pers als ons bereik de afgelopen tijd enorm is gegroeid, is het belangrijk dat het PR-team ook meegroeit. Bij ons PR-team is er dus veel ruimte voor eigen inbreng en draag je tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid.

  • Social mediaredacteur: Als social mediaredacteur ben jij verantwoordelijk voor de sociale media van Red Pers. Hoe gaan wij verder op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn? Misschien zit jij binnenkort bij ons achter de knoppen en breng je onze artikelen aan de man!
  • Vormgever: Als vormgever denk je na over promotionele acties en ben je verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe en originele manieren om de interactie met ons publiek te waarborgen. Je gaat aan de slag met onder andere posters, online banners en flyers.

Redactie
Onderzoeksjournalist: Wil jij onder begeleiding van een ervaren eindredacteur een journalistiek-gerelateerd onderzoek opzetten? Een onderzoek dat zich leent aan meer dan één artikel van 500 woorden, maar eerder een longread of een serie van artikelen? Dan willen wij graag met jou een plan opstellen om het beste uit het onderzoek te halen en het de aandacht te geven dat het verdient. Enige journalistieke ervaring is wel vereist.

Beeldredactie
Beeldredacteur: Als beeldredacteur ga je aan de slag om de artikelen van Red Pers van spraakmakende foto’s te voorzien en het artikel naar een hoger niveau te tillen. Heb je affiniteit met fotografie en ben je creatief ingesteld? Dan zoeken wij jou!
– Illustrator: Elk artikel heeft beeldmateriaal nodig, maar niet voor elk artikel kan een geschikte foto worden gemaakt. Dat is waar de illustrator komt kijken. Als illustrator kan je snel schakelen, ben je creatief en vind je het leuk om de artikelen van treffend beeld te voorzien.


Red Pers is een podium dat volledig opgebouwd is door en bestaat uit vrijwilligers. We werken eraan om in de toekomst honoraria uit te kunnen keren voor bepaalde functies. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we sinds kort financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).