Meedoen

*English follows after Dutch*

Red Pers is altijd op zoek naar enthousiaste journalisten in spe, eindredacteuren, beeldredacteuren, web-developers en PR-medewerkers in Amsterdam! Daarnaast bieden wij ook stageplekken aan. Scroll naar beneden voor de vacatures.

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe schrijvers. Ben jij de journalist van de toekomst? Wil jij samen met andere gemotiveerde studenten samenwerken? Dan zoeken wij jou! Je kunt bij ons ervaring opdoen in het schrijven van artikelen in jouw interesse- en/of studiegebied. Ervaring is een pré, maar geen vereiste. Ambitie en inzet vinden wij belangrijker.

Kom jij onze enthousiaste eindredactie versterken? Zij vormt de ruggengraat van de redactie, omdat zij onze talentvolle studenten begeleiden bij het schrijven en hen zo opleiden tot de journalisten van de toekomst. Enige journalistieke ervaring is zodoende wel gewenst voor de positie van eindredacteur. Menig (ex-)eindredacteuren van Red Pers zijn doorgestroomd naar media zoals NRC, De Volkskrant en de NOS.

Ook zoeken we naar talentvolle beeldredacteuren, web-developers en aanwinsten voor ons PR-team! Ben jij goed met fotografie, WordPress of sociale media? Of word je onze nieuwe illustrator of Creative Director? Het kan allemaal bij Red Pers!


Interesse?

Voor bijna iedereen geldt dezelfde aanmeldingsprocedure: stuur een mailtje naar meedoen@redpers.nl met je CV, een korte motivatie en de door jou gewenste functie bij Red Pers. Eindredacteuren en schrijvers dienen daarnaast een zelfgeschreven journalistiek artikel (nieuw en niet eerder gepubliceerd) van maximaal 500 woorden bij te voegen, bij voorkeur een nieuwsitem (geen wetenschappelijk artikel, opiniestuk, column of essay).


Openstaande stagevacatures

Het verleden heeft ons geleerd dat deze functies prima als stage kunnen worden beschouwd (minimaal 10 tot maximaal 40 uur per week). Voorafgaand aan je stage stel je samen met je stagebegeleider een plan op waaraan je, tijdens een periode van minimaal drie maanden, gaat werken. Hieronder staat een lijst met de posities die op dit moment openstaan. Heb je interesse in één van deze functies? Mail dan naar meedoen@redpers.nl met je CV, relevante ervaring en een korte motivatie. Voor de posities in de eindredactie en reguliere redactie wordt ook verzocht om een door jou geschreven artikel van maximaal 500 woorden mee te sturen (geen wetenschappelijk artikel of essay).

PR-team: Ons PR-team is verantwoordelijk voor de uitstraling van Red Pers naar het publiek. Omdat zowel Red Pers als ons bereik de afgelopen tijd enorm is gegroeid, is het belangrijk dat het PR-team ook meegroeit. Bij ons PR-team is er dus veel ruimte voor eigen inbreng en draag je tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid.

  • Content creator: Als content creator ben jij verantwoordelijk voor de sociale media van Red Pers. Hoe gaan wij verder op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn? Misschien zit jij binnenkort bij ons achter de knoppen en breng je onze artikelen aan de man!
  • Creative director: Als creative director denk je na over promotionele acties en ben je verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe en originele manieren om de interactie met ons publiek te waarborgen. Je gaat aan de slag met onder andere posters, online banners en flyers.

Redactie – onderzoeksjournalist: Wil jij onder begeleiding van een ervaren eindredacteur een journalistiek-gerelateerd onderzoek opzetten? Een onderzoek dat zich leent aan meer dan één artikel van 500 woorden, maar eerder een longread of een serie van artikelen? Dan willen wij graag met jou een plan opstellen om het beste uit het onderzoek te halen en het de aandacht te geven dat het verdient. Enige journalistieke ervaring is wel vereist.

Beeldredactiebeeldredacteur: Als beeldredacteur ga je aan de slag om de artikelen van Red Pers van spraakmakende foto’s te voorzien en het artikel naar een hoger niveau te tillen. Heb je affiniteit met fotografie en ben je creatief ingesteld? Dan zoeken wij jou!
– illustrator: Elk artikel heeft beeldmateriaal nodig, maar niet voor elk artikel kan een geschikte foto worden gemaakt. Dat is waar de illustrator komt kijken. Als illustrator kan je snel schakelen, ben je creatief en vind je het leuk om de artikelen van treffend beeld te voorzien.

Red Pers is een podium dat volledig opgebouwd is door en bestaat uit vrijwilligers. We werken eraan om in de toekomst honoraria uit te kunnen keren voor bepaalde functies. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we sinds kort financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).


English

Red Pers is working hard on expanding its international team to extend our reader-base and reach all students, regardless of any language barrier. But to make this happen, we need you! Are you the journalist of the future? Would you like to work in a team of ambitious and enthusiastic students? Do you want to gain experience in journalistic writing? With us, you can develop those skills by writing articles in your field of study and/or interest alongside getting experience from working in a talented team. At the moment, we are looking for writers and final editors. Experience is an advantage, but no requirement. What is important to us, is ambition and effort.

Interested?
Send an e-mail to join@redpers.nl with your CV, a short motivational letter, and your desired function. We also would like to receive a journalistic article (which has not been peer reviewed by anyone else), written by yourself (max. 500 words).