Meedoen

Red Pers is op zoek naar talentvolle schrijvende redacteuren, eindredacteuren, beeldredacteuren en sociale mediaredacteuren. Ook bieden wij stageplekken aan. Scroll naar beneden voor de vacatures.

Red Pers streeft ernaar een afspiegeling van de samenleving te zijn. Daarom moedigen we jongeren met een biculturele achtergrond aan om zich aan te melden. Daarnaast is ervaring – voor de meeste functies – geen vereiste. We vinden het belangrijker dat je gepassioneerd en gemotiveerd bent.
Menig redacteuren van Red Pers zijn doorgestroomd naar media zoals Het Parool, de Groene Amsterdammer, de Correspondent, AT5, Vice, VPRO, NRC, de Volkskrant, Nieuwsuur en NOS. Zie onze alumnipagina voor een overzicht.


Openstaande vacatures

Wie wij zoeken

De volgende posities zijn nu vacant:

 • Fotograaf en/of illustrator (per direct): Als beeldredacteur voorzie je onze verhalen van passend én pakkend beeld: of dat nou een eigen foto(serie) is, een illustratie of iets (heel) anders. Je hebt een duidelijke creatieve, eigengereide stijl, maar deinst er ook niet voor terug om in samenspraak met (eind)redacteuren beeld aan te passen zodat het naadloos op een verhaal aansluit. Ook heb je eigen ideeën die je durft aan te dragen.
 • Eindredacteur (per direct): Als eindredacteur neem je twee tot vier van onze schrijvende redacteuren onder je hoede. Je begeleidt hen van pitch tot publicatie, van begin tot eind in het maken van een verhaal. Je denkt mee over interessante vertelvormen bij een pitch en tilt onze verhalen naar een hoger niveau. Zodra een verhaal gereed is voor publicatie, zet je het klaar in ons CMS. Het gaat om een uitdagende functie waarbij je de spil in het productieproces bent.

Wat wij bieden

Red Pers is al bijna vier jaar lang het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Bij ons krijg je – of je nu een journalistieke opleiding geniet of niet – de kans om je portfolio op te bouwen, je te oriënteren in de vele verschillende vormen van journalistiek, en ontwikkel je jezelf tot een zelfstandige journalist. Tientallen alumni van ons hebben reeds de weg gevonden naar gevestigde mediaredacties.

Door je aan ons te binden krijg je toegang tot ons netwerk, tot verschillende vacaturekansen – uiteenlopend van stages tot tijdelijke contracten en (terugkerende) freelanceklussen – en kom je terecht in een warm bad van talentvolle, jonge journalisten.

Red Pers is volledig vrijwillig, omdat we niet de fondsen hebben om geldelijke compensatie te verzorgen. Wel worden alle onkosten gedekt die gerelateerd zijn aan Red Pers (zoals consumpties, reiskosten en tickets voor evenementen). Ook hebben we sinds kort financiële mogelijkheden voor journalistieke investeringen (zoals podcasts en videoproducties).

Hoe je kunt solliciteren

Verstuur het volgende naar meedoen@redpers.nl. Kijk goed wat er per functie van je verwacht wordt; incomplete sollicitaties nemen wij niet in behandeling.

 • Schrijf een motivatiebrief waarin je de volgende vragen beantwoordt:
  • Wat verwacht je van je redacteurschap bij Red Pers?
  • Waar bestaat je journalistieke ambitie uit?
  • Welke journalistieke productie vind je inspirerend, en waarom?
  • Waar bestaat jouw stijl uit?
 • Stuur je curriculum vitae mee.
 • Voor beeld- en eindredacteuren: Stuur je portfolio mee. Voeg minimaal één en maximaal vier producties toe van jezelf waar je trots op bent.
 • Voor eindredacteuren: Voer een proefredactie uit op een ongeredigeerd artikel, alsof je reeds eindredacteur bent. Let op structuur, inhoud, stijl en taal, en bedenk ook een kop. We sturen het artikel dat je kunt proefredigeren naar je op zodra je bovenstaande documenten naar ons hebt opgestuurd. Je hebt dan 7 dagen om het artikel te redigeren.
 • Voor schrijvende redacteuren: Schrijf een proefartikel van maximaal 500 woorden. Dit mag geen opiniestuk, column, wetenschappelijk artikel of essay zijn. Het mag wél een nieuwsbericht zijn, hoewel we geen nieuwsberichten plaatsen op Red Pers.

Gastartikelen en stages

Wil je je niet aan ons binden, maar toch eens wat voor ons schrijven? Wellicht wil je dan een gastartikel insturen. Dat kan naar insturen@redpers.nl. We geven er de voorkeur aan dat je ons mailt met een verhaalidee in plaats van met een kant-en-klaar verhaal, zodat we je in het proces van het schrijven kunnen helpen.

Het verleden heeft ons geleerd dat bovenstaande functies ook prima als stage kunnen worden beschouwd (minimaal 10 tot maximaal 30 uur per week). Voorafgaand aan je stage stel je samen met je stagebegeleider een plan op waaraan je, tijdens een periode van minimaal drie maanden, gaat werken. Vooral een functie in het sociale mediateam of als beeldredacteur is geschikt als stage.