In beeld: de pro-Palestinademonstratie in Amsterdam

Alle foto's zijn eigendom van Thijs Broekkamp Alle foto's zijn eigendom van Thijs Broekkamp

Free, free Palestine’ klonk het zaterdagmiddag op de Dam in Amsterdam, weerkaatsend tegen de muren van het koninklijk paleis. Demonstranten trokken naar de Dam om hun solidariteit met Palestina te tonen. Thijs Broekkamp maakte een fotoserie.

Sinds het conflict tussen Israël en de Palestijnen vorige week weer is opgelaaid zijn 145 Palestijnen om het leven gekomen, voornamelijk bij bombardementen op de Gazastrook. Op meerdere plekken in Nederland vonden dit weekend demonstraties plaats, zo ook in Amsterdam.

Een stoet trok naar het Amstelstation terwijl op de Dam onvermoeibaar krachtige leuzen geroepen werden door de harde kern van jonge mannen en vrouwen die de demonstratie leidde.STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt!