Red Pers zoekt jongeren uit Amsterdam Zuid die als audiovisueel journalist aan de slag willen

Beeld door Roos Vervelde

Kom jij uit Amsterdam Zuid? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Heb je journalistieke ambities? En ben je handig met een camera of microfoon, maar vind je jouw weg in de mediawereld nog niet? Red Pers zoekt in samenwerking met de Gemeente Amsterdam een diverse groep van vijf jongeren voor de audiovisuele redactie!

Wie zijn wij en wat doen we?

Red Pers is al bijna vijf jaar lang het opleidingsplatform voor journalistiek talent in Nederland. Of je nou een journalistieke opleiding doet of niet, bij ons krijg je de kans om je portfolio op te bouwen. Wij helpen je daarna op weg naar een betaalde stage of baan in de mediawereld. Zo werken onze voormalige redacteuren intussen bij media als Het Parool, AT5, de Volkskrant, NRC, NOS en meer.

Wat bieden wij jou aan?

Diversiteit en inclusie heeft Red Pers al jaren hoog in het vaandel zitten. Een open blik is juist zo belangrijk voor kwaliteitsjournalistiek. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid, stellen we daarom vijf posities in de audiovisuele redactie beschikbaar voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit Amsterdam Zuid, die zelf nog niet direct hun weg in de journalistiek weten te vinden. Bij ons zullen zij de kans krijgen om direct zelf met de camera aan de slag te gaan, journalistieke documentaires te regisseren of de videobeelden en audiofragmenten achteraf te monteren.

Wil jij dus stappen maken in de journalistiek, maar heb je daarvoor nog niet de kans gekregen? Bij Red Pers helpen we je graag verder.

Hoe gaan wij te werk?

Het redacteurschap bij Red Pers is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: iedere drie weken vergaderen we op de maandagavond. Bij deze vergadering pitchen redacteuren hun geschreven verhalen en andere producties, waarna ze die uitwerken onder begeleiding van een getrainde eindredacteur. Naast deze expertise krijg je ook toegang tot ons netwerk, waardoor je jouw droombaan sneller kunt bereiken. En als kers op de taart kom je terecht in een warm bad van een gezellige redactie, gevuld met talentvolle en enthousiaste jongeren.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je sollicitatie naar meedoen@redpers.nl, met daarbij je CV (max. 1 pagina) en een korte motivatiebrief (max. 400 woorden). Vertel daarin: 

  • Wat je verwacht te leren bij Red Pers
  • Hoe je jouw (creatieve) stijl omschrijft
  • Welke audiovisuele productie (bij voorkeur een documentaire) je inspirerend vindt en waarom

Heb je al eerder beeld gemaakt? Stuur dan ook je portfolio mee, met maximaal drie werken waar je trots op bent. Heb je dat niet? Geen probleem! Bij Red Pers zal je genoeg kansen krijgen om je portfolio op te bouwen.

Mocht je nog twijfelen, dan kun je ook altijd eerst contact met ons opnemen (via de contactpagina) voor een informeel gesprek of om vragen te stellen over deze positie.