Luister naar onze nieuwe podcast: Red de Millennial

Artwork: Roos Vervelde

Red Pers heeft een nieuwe podcast: Red de Millennial. Bouke van Balen en Charlotte Remarque nemen zonder genade onze generatie onder de loep. 

Millennials zijn verwend. Ze hebben burnouts. Ze neuken minder dan hun ouders en eten meer avocado’s. De kranten staan er vol mee en iedereen lijkt te weten wat deze generatie kenmerkt. Maar kloppen deze stereotypen wel? En wie kan dat beter onderzoeken dan de millennial zelf? 

Millennials zijn een geliefd onderwerp in de kranten. Er is geen andere generatie waaraan zoveel vooroordelen kleven. Het is alleen niet helemaal helder wie ze precies zijn. En al die vooroordelen moet je waarschijnlijk ook met een korrel zout nemen. Wat is de waarheid?

Één ding is zeker: zolang het vooral boomers zijn die over deze generatie schrijft, gaan we daar niet achter komen. Het is hoog tijd om met een frisse en scherpe blik tegen deze generatie aan te kijken. En wie kunnen dat beter dan de allerjongste millennials?

Onze immer scherpe Charlotte en huisfilosoof Bouke, uit ‘98 en ‘97, doen het licht uit bij de millennials. Ze zijn misschien niet millennials, maar voelen zich wel zo.

Onze opvolgers (generatie Z) kloppen op de deur en wij kijken nog één keertje rond. Zijn we inderdaad verwend, burned out, seksloos maar vol avocado’s? Je hoort het allemaal in onze nieuwe podcast: Red de Millennial!

Luister hier naar onze uitleg over wat generaties eigenlijk zijn. Of deze aflevering over cancel culture. Conservatieve jongeren. Social media. De arbeidsmarkt. 

We slaan de handen ineen met Dag en Nacht Media (die kun je kennen van Een Podcast over Media, Echt Gebeurd, Damn, Honey! en nog veel meer) om jullie de beste podcast te leveren. We hopen dat jullie gaan luisteren en nog meer dat jullie het wat vinden! Schroom niet om het te delen en aan al je vrienden te vertellen. Voor iedereen die een millennial is of millennials haat. 

Met productie door Sezen Moeliker, artwork door Roos Vervelde, tune in samenwerking met Bram Emmer en PR door Anna Livia de Kort. Wij zijn ook bereikbaar op podcast@redpers.nl!STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt!