Documentaire: deze jonge Oekraïners knokken om een leven op te bouwen

Lev en Sasha

Lev en Sasha zijn jong en Oekraïens. Na jarenlang sparen kunnen ze eindelijk een appartement betalen. Redacteur Melanie Seuren reisde af naar het stadje Cherson om dit belangrijke moment in hun leven vast te leggen.

Door een gebrek aan geschikte en goed betaalde banen zoeken veel Oekraïners werk in het buitenland. In de afgelopen jaren heeft arbeidsmigratie in Oekraïne geleid tot een daling van het aantal arbeidskrachten en een afname van de bevolking. Voornamelijk in EU-landen, zoals Polen, Tsjechië en Roemenië werken veel Oekraïners. Maar sommigen reizen de hele wereld over om rond te komen in eigen land.

Zo ook Lev en Sacha. Lev werkt al jaren als saxofonist tussen de rijke toeristen op een cruiseschip dat langs de Caribische eilanden vaart. Hij werkt hier ongeveer acht maanden per jaar, en is dus vaak weg van huis en van zijn vrouw Sacha. Sacha werkt voor een circus, waardoor zij ook vaak naar het buitenland gaat. Samen hebben jarenlang gespaard en nu eindelijk een appartement kunnen kopen in Cherson, een havenstadje in het zuiden van het land.STEUN NIEUW JOURNALISTIEK TALENT

Red Pers werd vijf jaar geleden opgezet door vier jonge en ambitieuze studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk opleidingsplatform. Het is dé springplank naar een journalistieke carrière.

Wil je ons helpen het medialandschap te vernieuwen door jonge journalisten een stem te geven? Doneer dan nu een flinke kan koffie (€ 5,-), één maandje Zoomen (€ 15,-) of een ander bedrag. Bedankt!


Melanie Seuren