Documentaire: deze jonge Oekraïners knokken om een leven op te bouwen

Lev en Sasha

Lev en Sasha zijn jong en Oekraïens. Na jarenlang sparen kunnen ze eindelijk een appartement betalen. Redacteur Melanie Seuren reisde af naar het stadje Cherson om dit belangrijke moment in hun leven vast te leggen.

Door een gebrek aan geschikte en goed betaalde banen zoeken veel Oekraïners werk in het buitenland. In de afgelopen jaren heeft arbeidsmigratie in Oekraïne geleid tot een daling van het aantal arbeidskrachten en een afname van de bevolking. Voornamelijk in EU-landen, zoals Polen, Tsjechië en Roemenië werken veel Oekraïners. Maar sommigen reizen de hele wereld over om rond te komen in eigen land.

Zo ook Lev en Sacha. Lev werkt al jaren als saxofonist tussen de rijke toeristen op een cruiseschip dat langs de Caribische eilanden vaart. Hij werkt hier ongeveer acht maanden per jaar, en is dus vaak weg van huis en van zijn vrouw Sacha. Sacha werkt voor een circus, waardoor zij ook vaak naar het buitenland gaat. Samen hebben jarenlang gespaard en nu eindelijk een appartement kunnen kopen in Cherson, een havenstadje in het zuiden van het land.


Steun ons!
Vond je dit een goede productie en wil je hier meer van zien? Steun deze redacteur met een kleine donatie voor een kop koffie (€ 2,50), een redactievergadering (€ 12,50) of een ander bedrag!

Melanie Seuren