Red Cast #1: Adriaan de Jonge over Code Oranje

Deze eerste aflevering van Red Cast is opgenomen bij productiehuis Nieuw Geluid, net als Red Pers onderdeel van De Coöperatie.

Naast de geschreven stukken die je van ons kent, experimenteert Red Pers sinds kort ook met audioproducties. Vandaag de pilot van onze podcast, die we, hoe kan het ook anders, Red Cast genoemd hebben.

Waarom een podcast? Omdat sommige verhalen beter tot hun recht komen in echte gesprekken dan in getypte woorden. En omdat het bij Red Pers hoort om nieuwe vormen van journalistiek te verkennen.

In de eerste aflevering praat presentator Jos Hummelen met Red Pers-redacteur Adriaan de Jonge. Ze bespreken een artikel dat De Jonge schreef over Code Oranje, een politieke beweging die de democratie wil vernieuwen. Ook blikken ze vooruit op een volgend stuk van De Jonge, over de pan-Europese partij Volt. Dit artikel is onderdeel van onze Europa-serie, waar ook aflevering nummer twee deel van zal uitmaken.

In aflevering twee spreken we niet met een Red Pers-redacteur, maar met een externe gast. Die aflevering zal ongetwijfeld heel anders zijn dan de eerste, en de derde is wéér anders, en dat is ook de bedoeling. Het leerproces focust zich met de podcast niet enkel op het creëren van audioproducties, maar ook op welke vorm het beste bij welke inhoud past.

Daarom vinden we feedback erg fijn. Laat vooral weten wat je van de podcast vindt, wat goed was en wat er beter kan. Dit kan door te reageren op Facebook, onder dit artikel een reactie achter te laten of door een mail te sturen naar redactie@redpers.nl.