Amsterdam in beeld: De Pijp

De Albert Cuypstraat.

De Pijp, momenteel een van de populairste buurten van Amsterdam. Iedereen wil zich vestigen in het ‘Quartier Latin van Amsterdam’ en de koffietentjes en hippe winkels schieten de grond uit. Fotograaf Lucas Faijdherbe bezocht de Pijp en legde de buurt vast.

Lucas Faijdherbe

Lucas Faijdherbe (1999), woont al zijn hele leven in het pittoreske Purmerend en studeert Computer Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met zijn Nikon D3300 fotografeert hij het liefst het straatleven in het drukke stadscentrum, al dan niet voor Red Pers. Houdt van op tijd komen, zeggen wat hij denkt, de hele Harry Potter-reeks voor de zoveelste keer herlezen, Netflixen, gamen, door Amsterdam fietsen als de zon schijnt en Game of Thrones. Houdt niet van bontjassen, mannen met UGGs, reizen met metro 51, real-life shows op RTL 5, mensen die hun kinderen laten buitenspelen op zondag om 9 uur ‘s ochtends en chagrijnige buschauffeurs.
mm

Latest posts by Lucas Faijdherbe (see all)