Amsterdam in beeld: de lege stad

De eerste zonnestralen raken de huizen liggend aan de Nieuwmarkt, waar nog geen marktkraampje of toerist te bekennen is.

Als je aan het centrum van Amsterdam denkt, denk je aan drukte. Overal wemelt het van de toeristen, fietsers, trams en auto’s. Toch zijn er ook momenten dat de stad rustig en leeg is. Fotograaf Lucas Faijdherbe trok in de vroege ochtend de stad in om die leegte op de gevoelige plaat vast te leggen.

Lucas Faijdherbe

Lucas Faijdherbe (1999), woont al zijn hele leven in het pittoreske Purmerend en studeert Computer Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met zijn Nikon D3300 fotografeert hij het liefst het straatleven in het drukke stadscentrum, al dan niet voor Red Pers. Houdt van op tijd komen, zeggen wat hij denkt, de hele Harry Potter-reeks voor de zoveelste keer herlezen, Netflixen, gamen, door Amsterdam fietsen als de zon schijnt en Game of Thrones. Houdt niet van bontjassen, mannen met UGGs, reizen met metro 51, real-life shows op RTL 5, mensen die hun kinderen laten buitenspelen op zondag om 9 uur ‘s ochtends en chagrijnige buschauffeurs.
mm

Latest posts by Lucas Faijdherbe (see all)