Hoe onderwijs ons klimaat kan redden (€)

Scholieren doen metingen met zonnepanelen. Foto: Cosette Molijn

Om Nederland van de bijnaam ‘De vieze man van Europa’ af te helpen, zetten Amsterdamse studenten zich in voor duurzaam onderwijs. Want ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan.

Cosette Molijn

Cosette Molijn (1992, Managua, Nicaragua) is masterstudente Deeltjes- en Astrofysica aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar bachelor Natuurkunde heeft ze in Utrecht gewoond en studeerde ze af met een stage bij de European Space Agency (ESA) in Noordwijk. Het vervolg van haar studie was een goede reden om te verhuizen naar een nieuwe stad: het mooie Amsterdam. Daar rondt ze in 2017 haar opleiding af met een onderzoeksproject op Science Park. Ook is ze regelmatig in de Jordaan te vinden waar ze in een oude, bruine kroeg werkt, en zit ze in de redactie van de Nederlandse Boekengids. Bij Red Pers is ze eindredacteur en schrijft ze over wetenschap.
mm