De imposantste theaterfoto’s van februari

Barribasje (Charlie Chan Dagelet) verzuipt bijna in het indrukwekkende decor van Janne Sterke | Barbaartje (6+) - Theater Sonnevanck (foto: Sanne Peper)

Het kunstgenre theaterfotografie wordt nog altijd ondergewaardeerd binnen de fotografie. Onterecht, aangezien het veel vaardigheid en een grote inventiviteit vereist om de essentie en sfeer van een voorstelling in één enkel beeld te vangen. Theaterredacteur Nuno Blijboom zet als voorvechter van de theaterfotografie maandelijks de mooiste scènefoto’s op een rij.

Nuno Blijboom

Nuno Blijboom (1994, Amsterdam) kwam op de middelbare school in contact met journalistiek en theater en is daar - als ware het een chronische ziekte - nooit meer vanaf gekomen. Bij schoolkrant Vulpes begonnen als redacteur, werkte Nuno zich via het eindredacteurschap op tot hoofdredacteur. Tegelijkertijd is hij begonnen met toneelspelen en –schrijven. Tijdens zijn studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam liep Nuno stage bij vakblad Theatermaker, waar zijn fascinatie voor theaterkritiek aangewakkerd werd. Hij sloot zijn bachelor af met een scriptie over de verschillen tussen Nederlandse en Vlaamse theaterkritiek. Momenteel is hij bezig met zijn master International Dramaturgy, waar hij zijn voorliefde voor theater en gemengde achtergrond hoopt te kunnen combineren. Voor Red Pers schrijft Nuno voornamelijk theaterkritische artikelen en begeleidt hij als hoofd eindredactie het gros van de schrijvers.
mm