De Amsterdamse toerist in beeld gebracht

Een groep Aziaten met rolkoffers verzamelt zich op het Stationsplein voor Amsterdam Centraal Station.

Toeristen zijn net als de Amsterdammertjes en de grachtenpanden niet weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Elk stereotype is vertegenwoordigd: van de Britten met Amsterdam-mutsen tot de Aziatische groepen, met voor ieder gezicht een camera geplakt. Lucas Faijdherbe trok de hoofdstad in om de toerist in het wild vast te leggen.

Foto’s: Lucas Faijdherbe (voor Red Pers)

Lucas Faijdherbe

Lucas Faijdherbe (1999), woont al zijn hele leven in het pittoreske Purmerend en studeert Computer Science aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met zijn Nikon D3300 fotografeert hij het liefst het straatleven in het drukke stadscentrum, al dan niet voor Red Pers. Houdt van op tijd komen, zeggen wat hij denkt, de hele Harry Potter-reeks voor de zoveelste keer herlezen, Netflixen, gamen, door Amsterdam fietsen als de zon schijnt en Game of Thrones. Houdt niet van bontjassen, mannen met UGGs, reizen met metro 51, real-life shows op RTL 5, mensen die hun kinderen laten buitenspelen op zondag om 9 uur ‘s ochtends en chagrijnige buschauffeurs.
mm

Latest posts by Lucas Faijdherbe (see all)