De beste theaterfoto’s van januari

Silver - Dance Company Nanine Linning (foto: Philipp Zinniker)

Een theaterfoto zegt meer dan duizend woorden. Het beeld zorgt voor de eerste indruk van de voorstelling bij een recensie, en is daarom cruciaal voor het theater. Toch blijft dit genre vaak onbelicht. Nuno Blijboom zet de mooiste en meest prikkelende scènefoto’s van januari voor jullie uiteen. 

 

Nuno Blijboom

Nuno Blijboom (1994, Amsterdam) kwam op de middelbare school in contact met journalistiek en theater en is daar - als ware het een chronische ziekte - nooit meer vanaf gekomen. Bij schoolkrant Vulpes begonnen als redacteur, werkte Nuno zich via het eindredacteurschap op tot hoofdredacteur. Tegelijkertijd is hij begonnen met toneelspelen en –schrijven. Tijdens zijn studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam liep Nuno stage bij vakblad Theatermaker, waar zijn fascinatie voor theaterkritiek aangewakkerd werd. Hij sloot zijn bachelor af met een scriptie over de verschillen tussen Nederlandse en Vlaamse theaterkritiek. Momenteel is hij bezig met zijn master International Dramaturgy, waar hij zijn voorliefde voor theater en gemengde achtergrond hoopt te kunnen combineren. Voor Red Pers schrijft Nuno voornamelijk theaterkritische artikelen en begeleidt hij als hoofd eindredactie het gros van de schrijvers.
mm