Schatzoeken in de Universiteit van Amsterdam

Foto's: Tess Castelijn

Op de Binnenstadscampus van de Universiteit van Amsterdam bevindt zich één van de belangrijkste openbare kunstwerken van Amsterdam. Located Text van Joseph Kosuth is tiendelig en immens, maar slechts een klein deel van de duizenden studenten weet ervan. Heb jij de tien plakkaten al gevonden? Wij helpen je een handje.

Bronnen:

Foto’s: Tess Castelijn

Roxy Jongewaard

Vrouw (Roxy Jongewaard, 1994), blond, kunsthistorica, museumconservator in opleiding met passie voor chocolademelk, Amsterdammer in hart en nieren. Geniet van naoorlogse kunst en performance art, een bezoek aan de bioscoop en nieuwe theorieën over tentoonstellingsmogelijkheden. Heeft van kinds af aan grote affiniteit met modern (dans)theater. Zoekt: maatje (M/V) om kunst mee te kijken. Kennis van de kunstgeschiedenis geen voorwaarde. Spontaniteit, open blik en een positieve instelling hoeven ook niet per se. De moed om jezelf aan het denken te zetten en bovenal jezelf te laten voelen is wel geboden. Graag iemand die ook altijd onbedoeld pretentieus klinkt. Kinderen geen bezwaar (maar liever niet).
mm