Anderhalf miljoen Nederlanders zijn Schuldig

Arjan Vliegenthart (links, Wethouder Werk, Inkomen en Participatie Gemeente Amsterdam) en Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Vorige week begon ‘Schuldig on Tour’ in een vol Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Schuldeisers, deskundigen, professionals, bestuurders en de hoofdpersonen uit de documentaireserie Schuldig gaan door het hele land op debattour, op zoek naar oplossingen voor de schuldenproblematiek. Want problemen zijn er: anderhalf miljoen Nederlanders hebben schulden. “De toestanden in Nederland zijn mensonterend.”

Max van Geuns

Max van Geuns (1996) is mede-oprichter van Red Pers, was hoofdredacteur en is nu voorzitter van de overkoepelende stichting. Net als vroeger schrijft hij stukken over zijn vakgebieden, economie en duurzaamheid, die hij momenteel combineert in de tweejarige master Environmental Economics aan de Universiteit van Kopenhagen. Als correspondent voor Red Pers werkt hij daar nu aan een serie over hoe Denemarken de prangende vraagstukken van deze tijd, die ook in Nederland spelen, poogt op te lossen.
mm