Anderhalf miljoen Nederlanders zijn Schuldig

Arjan Vliegenthart (links, Wethouder Werk, Inkomen en Participatie Gemeente Amsterdam) en Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Vorige week begon ‘Schuldig on Tour’ in een vol Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Schuldeisers, deskundigen, professionals, bestuurders en de hoofdpersonen uit de documentaireserie Schuldig gaan door het hele land op debattour, op zoek naar oplossingen voor de schuldenproblematiek. Want problemen zijn er: anderhalf miljoen Nederlanders hebben schulden. “De toestanden in Nederland zijn mensonterend.”

Max van Geuns

Max van Geuns (1996) is Amsterdammer in hart en nieren. Hij is geboren en getogen in Oud-Zuid, waar hij al op zijn negende begon met het uitgeven van blaadjes. Hij werd een trotse Vossiaan en heeft als gymnasiast bijna veertig magazines gepubliceerd, waarin hijzelf vooral de interviews schreef. Onder anderen Sacha de Boer, Tom Egbers en Lodewijk Asscher zaten al tegenover de tienerjournalist. Na een half jaar New York en een stage bij Het Parool vond hij vorig jaar in de Indische Buurt zijn nieuwe thuishaven. Hier studeert hij Liberal Arts & Sciences aan het Amsterdam University College. Zijn hart gaat het hardst kloppen als de woorden duurzaamheid, economie en politiek vallen. Je kunt onze hoofdredacteur vrijwel overal in de stad wel tegenkomen, maar het vaakst zie je hem in de ArenA (voor Ajax), de parken (om te hardlopen), de ‘Dolly’ en andere cafés (voor de gezelligheid).
mm