Festivals: Zomer in Zicht

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd bij Maximum Amsterdam


Technofestival DGTL heeft het festivalseizoen geopend, tijdens Koningsdag hebben we al een regendansje gedaan en op 5 mei liet de zon zich zien op tientallen bevrijdingsfestivals. Wat wil je als dansliefhebber nog meer? Een hele zomer vol muziekfestivals van verschillende genres, te beginnen in juni. Dan staan er al meerdere toppers op het programma om de zomer in te luiden.

TEKST DOOR LAURIEN KNORRINGA

Het eerste weekend van juni staat bij menig Amsterdammer bekend als dé kickoff van het zomerseizoen, want het is dan tijd voor Amsterdam Open Air. Het tweedaagse festival trekt jaarlijks 40.000 bezoekers, waarvan in 2015 slechts 54 procent uit Amsterdam kwam. Amsterdam Open Air representeert het diverse nachtleven van de stad. Op het Gaasperplas terrein zullen er negen podia aanwezig zijn met diverse muziekstijlen, zoals techno, house, disco en hip-hop. Denk hierbij aan de fruitige deuntjes van The Pineapple Club, stampen op techno bij STRAF_WERK en je heupen schudden bij Africa’s Epic Sound.

451

Op 12 juni is het Zomerfruit festival één van de weinige nieuwkomers in Amsterdam dit seizoen. De Amsterdamse Chicago Social Club, Ongpst MaarWel Lkkr, Girls Love DJs en Vunzige Deuntjes vormen half juni samen met het Haarlemse Patronaat een nieuw festival. Het idee van deze samenwerking is ontstaan naar aanleiding van de groeiende vraag naar festivals in Haarlem en het relatief lage aanbod. De dag zal in het teken staan van disco-hitjes en house tunes bij de Veerplas in Haarlem, “slechts op een steenworp afstand van Amsterdam,” aldus de organisatoren. De muziek wordt verzorgd door onder andere The Flexican, Festimi Soundsystem en Rachel Green, en Broerliefde houdt een live hip-hop performance. In mei werden er twee geslaagde pre-party’s gehouden in de Patronaat en de Chicago Social Club om alvast in de sfeer te komen.

Het nieuwe Zomerfruit festival is bij de Veerplas in Haarlem, “slechts op een steenworp afstand van Amsterdam,” aldus de organisatoren.

Het populaire technofestival Awakenings heeft er sinds een paar jaar een concurrent bij in het laatste weekend van juni. Het Nomads festival in Sportpark Riekerhaven begon in 2013 op het Dok Amsterdam in Amsterdam-Noord, en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol jaarlijks festival. Het thema van de Nomads line-up is een verassende combinatie van jaren 80 electronic dance muziek en moderne techno en eclectric. Terwijl dj Mike Huckaby bekend staat om zijn old school deep-house skills en Robert Owens zich onderscheidt door zijn late jaren 80 Chicago house stijl, representeren het team van Kris Kross Amsterdam en het Dekmantel Soundsystem de hedendaagse eclectric en techno scene.

Nomads-Festival-2015

Naast deze muziekfeesten zijn The Flying Dutch, Happy Feelings festival en Mystic Garden ook te bezoeken in juni. Kortom, er valt genoeg te beleven deze maand!

Laurien Knorringa

Laurien Knorringa (1996, Amsterdam) is sinds januari 2016 actief bij Red Pers. Laurien studeert Rechten aan Amsterdam University College en heeft van jongs af aan de ambitie om de fascinerende wereld van de advocatuur in te gaan. Haar passie ligt vooral bij commercieel contractenrecht, maar ze is nog op zoek naar haar specialisatie. Binnen Red Pers heeft misdaad en recht haar voorkeur, maar Laurien schrijft ook regelmatig over het bruisende nachtleven van Amsterdam. De combinatie is opvallend: in haar vrije tijd ontdekt ze graag de nieuwste feesten en op de universiteit is ze de serieusheid zelve. Momenteel werkt Laurien mee aan het project van TEDxAUCollege 2017 en werft ze sprekers voor deze inspirerende avond. In 2017 gaat ze deelnemen aan de Amsterdam Law Trials en zal ze vier maanden samenwerken met topadvocaten.
mm

Latest posts by Laurien Knorringa (see all)